دانشمندان به خواندن طومارهای نیم سوخته هرکولانیوم امیدوار شدند

به گزارش نکته های خرید، دانشمندان دانشگاه کنتاکی مشغول کار روی پروژه ای هستند تا طومارهای نیم سوخته دو هزار و چند ساله ای را که سال 1752 از زیر خاکستر شهر مدفون شده هرکولانیوم در ایتالیا بیرون کشیدند، بخوانند.

دانشمندان به خواندن طومارهای نیم سوخته هرکولانیوم امیدوار شدند

دانشمندان امیدوار هستند بتوانند طومارهای نیم سوخته ناشی از فوران آتشفشان وزوو (Vesuvius) را با استفاده از ابزار دیجیتالی و با تابش نوری 10 برابر روشن تر از نور خورشید، باز نمایند. آتشفشان وزوو یا وزوویوس، یکی از آتشفشان های معروف و فعال در ایتالیا است که معروفیت خود را مدیون فوران های انفجاری است که یک بار منجر به تخریب کامل چند شهر در سال 79 میلادی شد. شهرهای مدفون شده در زیر خاکسترهای ناشی از آن فوران سهمگین، هنوز به همان صورت نگه داری می شوند.

یکی از طومارهای بازمانده از شهر هرکولانیوم (Herculaneum؛ یکی از شهرهای تخریب شده در سال 79 میلادی) که اکنون در مالکیت بنیاد فرانسه (LInstitut de France) واقع شده است، به وسیله گروه ابتکار در بازسازی دیجیتالی دانشگاه کنتاکی (University of Kentuckys Digital Restoration Initiative) در مرکز منبع نور دایاموند (Diamond Light Source) واقع در آکسفوردشر، در کشور انگلستان، اسکن شد. دانشمندان دانشگاه کنتاکی می گویند مشغول کار روی تکنیکی هستند تا بتوانند این متون باستانی و آسیب پذیری را که بیشتر از 2000 سال ناخوانده به جای مانده اند، رمزگشایی نمایند.

دبلیو. برنت سیلز (W. Brent Seales) که ریاست گروه پژوهشی دانشگاه کنتاکی را به عهده دارد، به سی ان ان گفت او و همکارانش به تازگی از سفری کاری از انگلستان بازگشته اند. آن ها در آنجا با استفاده از فناوری موسوم به سنکروترون پیروز شدند تصاویری دقیق از طومارهای شهر باستانی هرکولانیوم به دست بیاورند.

فناوری سنکروترون در مرکز منبع نور دایاموند، روشی برای شتاب بخشیدن به الکترون ها است تا بتوانند نوری 10 میلیارد برابر روشن تر از نور خورشید از خود ساطع نمایند. سیلز می گوید این فناوری، انرژی را متمرکزتر می نماید، طوری که مانند یک لیزر عمل می نماید:

[با استفاده از این روش،] امواج با سرعت زیاد به جلو می تابند.

دانشمندان امیدوار هستند طومارهای نیم سوخته هرکولانیوم را بخوانند

خواندن طومارهایی که از بارش خاکستر و آتش کوه وزوو بر سر شهرهای رومی پمپئی (Pompeii) و هرکولانیوم (Herculaneum) در سال 79 میلادی جان سالم به در برده اند، نیازمند دقت زیادی است و لزوم استفاده از این فناوری در این پروژه به شدت احساس می گردد. این طومارها در ویلایی در هرکولانیوم که گفته می گردد رابطه ای بین آن و خانواده ژولیوس سزار وجود دارد، مدفون بودند و سال 1752 کشف شدند. دانشمندان بر این باور هستند که باز کردن طومارها که در اثر فوران آتشفشان به حالت نیم سوخته در آمده اند، می تواند موجب نابودی آن گردد.

هرگونه کوشش فیزیکی برای باز کردن طومارها می تواند منجر به نابودی آن ها گردد؛ بنابراین، وظیفه ای که به عهده پژوهشگران دانشگاه کنتاکی گذاشته شده، استفاده از روش های پیچیده تصویربرداری برای مشاهده لایه های ظریف پاپیروس است که صدها بار دور خود پیچیده شده است.

یادگیری ماشین می تواند به ردیابی جوهر نوشته ها یاری کند

گروه سیلز، زمانی که برای استفاده از منبع نور دایاموند در انگلستان به سر می بردند، چهار قطعه یک صفحه ای را به همراه طومار در هم پیچیده شده هرکولانیوم را اسکن کردند. آن ها می خواهند از قطعه های یک صفحه ای به عنوان اساس کار خود و آموزش یک برنامه یادگیری ماشین استفاده نمایند تا تفاوت های موجود بین جوهر و پاپیروس را در لایه های بی شمار در هم لوله شده طومار تشخیص بدهند. سیلز و گروهش، این فرایند را در مقاله ای که در ماه مه در ژورنال علمی Plos One منتشر کردند، به صورت کامل شرح دادند.

سیلز این کار را مانند روش های کاری شرکت های فیلمسازی هالیوودی برای فراوری جلوه های ویژه می داند. او پیش بینی می نماید که خواندن طومار با استفاده از نرم افزار بازگشایی مجازی آن ها، حداقل 6 ماه دانشجویان و دانشمندان را به خود مشغول خواهد نمود.

آنچه آن ها در نهایت پیروز به خواندن آن خواهند شد، هر چه که باشد، خواه یک لیست خرید باستانی و خواه یک متن فلسفی یونانی، بیانگر ماهیت درد و رنج خواهد بود. سیلز، که خود نیز یک مسیحی است، می گوید امیدوار است کارشان نهایت به خواندن یک متن مذهبی ختم گردد؛ متنی که قدمت آن به دوران فوران وزوو برسد.

او می گوید کوشش های کلی دانشگاهیان برای فرهیخته باقی ماندن می تواند انگیزه ای برای پیروزی باشد:

خیلی مهم است که بین خودمان و بشریت زمان های گذشته، رابطه ای ایجاد کنیم.

او معتقد است:

اگر برای نجات آن ها کوشش نموده ایم، پس برای خواندن آن ها هم باید کوشش کنیم.

منبع: کجارو / edition.cnn.com

به "دانشمندان به خواندن طومارهای نیم سوخته هرکولانیوم امیدوار شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانشمندان به خواندن طومارهای نیم سوخته هرکولانیوم امیدوار شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید