8 عادت بد و اشتباه که هنگام کار با کامپیوتر باید از آن ها اجتناب کنید

به گزارش نکته های خرید، امروزه بیشتر مردم می دانند که نشستم مداوم پشت میز کامپیوتر در تمام روز برای سلامتی مضر است. مطالعات کنونی نشان می دهد که افرادی که کار با کامپیوتر به صورت طولانی باعث می گردد که افراد در معرض خطر افزایش وزن، دیابت، بیماری های قلبی، سرطان و حتی کاهش طول عمر قرار داتشه باشند.

8 عادت بد و اشتباه که هنگام کار با کامپیوتر باید از آن ها اجتناب کنید

با این حال، بعضی عادات ضرر بیشتری دارند و با اجتناب از آن ها می توانید میزان ضرر وارد شده از کار با کامپیوتر به صورت طولانی را کاهش دهید. در ادامه این مقاله، بعضی از عادت های بدی که باید سعی کنید در حین کار با کامپیوتر از آنها دوری کنید را آنالیز می کنیم. زیرا علاوه بر نشستن طولانی مدت، این عادات بد می تواند عملکرد کاری شما را نیز به خطر بیندازد.

1. مصرف مداوم میان وعده

وقتی برای مدتی طولانی پشت میز کامپیوتر می نشینید، دسترسی به انواع تنقلات و میان وعده ها برای شما خیلی آسان خواهد بود. احتمالاً وسوسه می شوید که میزانی خوراکی مختلف با خودتان به محل کار بیاورید و هنگام کار، آن ها را میل کنید. این کار می تواند یک عادت بد باشد، زیرا کالری اضافه دریافت می کنید.

همان طور که می دانید، مصرف مداوم میان وعده و خوردن خوراکی های مختلف در طول روز می تواند به سرعت به افزایش وزن شما منجر گردد. یکی از برترین روش های برای اجتناب از خوردن میان ودعده های مکرر، تنظیم وعده های غذایی اصلی است. در این حالت، شما به میزان کافی غذا و انرژی دریافت می کنید که حین کار با کامپیوتر احساس گرسنگی نکنید و سراغ میان وعده های مختلف نروید.

کار دیگری که می توانید انجام دهید، انتخاب صحیح خوراکی ها و تنقلات است. شما باید از خرید تنقلات ناسالم، مانند چیپس، دونات، آب نبات و انواع خوراکی های پرکالری و یا قندی و بردن آن ها به محل کار خودداری کنید. به صورت کلی، اغلب میان وعده ها و خوراکی ها مملو از مواد قندی هستند؛ موادی که نقش چشمگیری در افزایش وزن شما ایفا می نماید.

اگر احتیاج به یک میان وعده دارید، سعی کنید از میان وعده های طبیعی سالم که قند کمی دارند، مانند میوه های تازه یا خشک، آجیل، انواع توت ها و سبزی ها خام بهره ببرید.

2. نوشیدن بیش از حد کافئین

همان طور که در خصوص قبلی بیان شد، هنگام کار با کامپیوتر دسترسی شما به خوراکی ها و نوشیدنی ها خیلی آسان است و باید مراقب این موضوع باشد. علاوه بر ضرر خوراکی های ناسالم که پیش تر آنالیز شد، کارکنان باید از مصرف بیش از حد نوشیدنی های کافئین دار نیز اجتناب نمایند. مصرف بیش از حد این نوشیدنی ها یکی از متداول ترین و رایج ترین اشتباهاتی است که افراد مرتکب می شوند.

بیشتر محیط های کاری دسترسی آسان و رایگان کارکنان به چای و یا قهوه را فراهم می نمایند؛ بنابراین، نوشیدن آن ها نیز برای کارکنان بسیار آسان خواهد بود. این موضوع شاید به عنوان یک مزیت محیط های اداری و کاری شمرده گردد، ولی برای سلامت شما مطمئناً خوب نیست، چراکه باعث می گردد سطح زیادی از کافئین دریافت کنید.

به صورت کلی، همواره باید سعی کنید از مصرف زیاد نوشیدنی های انرژی زا سرشار از کافئین و یا سایر مکمل های تقویت نماینده اجتناب کنید.

هنگام مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین شاید احساس خوبی داشته باشید و یا اینکه به شما یاری نمایند که هوشیاری بیشتری هنگام کار با کامپیوتر داشته باشید. اما این را باید بدانید که کافئین فشار خون شما را افزایش می دهد و می تواند عوارض جانبی مختلفی مثل افزایش ضربان قلب، افزایش تحریک پذیری، اضطراب، سردرد، سوزش، درد معده، حالت تهوع و حتی اسهال را برای شما به همراه داشته باشد. مصرف کافئین بعلاوه باعث افزایش ادرار شده که این می تواند منجر به کم آبی بدن شما گردد.

مصرف کافئین اضافی بعلاوه با افزایش خطر حمله قلبی، بی خوابی، بی اختیاری، سوءهاضمه و مسائل باروری نیز مرتبط است.

برترین جایگزین برای نوشیدنی های کافئین دار فقط آب ساده است. یادتان باشد که در طول روز باید حداقل 8 لیوان کامل آب بنوشید.

3. اتلاف وقت روی کارهای کوچک

یکی از بزرگ ترین مسائل در هر محیط کاری، مشکل همیشگی مدیریت زمان است.

این مشکل به خصوص در فضاهای کاری بزرگ احساس می گردد؛ جایی که افراد زیادی در کنار هم قرار دارند و عوامل حواس پرتی زیادی وجود دارد که می تواند شما را از کاری که می خواهید انجام دهید دور کند.

به عنوان کسی که کار با کامپیوتر بیشترین بخش از طول روز او را شامل می گردد، حتماً به خوبی می دانید که به راحتی ممکن است گرفتار پست ها، عکس ها و ویدئوهای رسانه های اجتماعی مختلف شوید و یا اینکه مشغول خواندن متن ها و مقالاتی شوید که ارتباطی با شما نداشته و جزو کار شما محسوب نمی شوند.

در چنین شرایطی، قبل از اینکه متوجه شوید، زمان زیادی را صرف کارهایی می کنید که خیلی وقت گیر هستند و از کار و وظایف اصلی خودتان عقب می مانید.

روش های مختلفی برای مقابله با این مشکل وجود دارد. یکی از برترین روش ها، تهیه فهرستی از کارها و وظایف روزانه است. بعد از تهیه این فهرست، بهتر است آن ها را اولویت بندی و مرتبط کنید. اگر می خواهید صرفه جوی بیشتری در زمان انجام داده و تمرکز بیشتری داشته باشید، می توانید از قبل تصمیم بگیرید که چقدر زمان را به هرکدام از این کارها اختصاص دهید. در چنین شرایطی، زمانی که به محدودیت زمانی رسیدید، آن کار را قطع نموده و سراغ کار بعدی می روید.

به صورت کلی، هرگز نباید اجازه دهید که انجام کارهای کوچک و کم اهمیت شما را از انجام کارهای اصلی که می خواهید در محل کار انجام دهید باز دارد.

4. ساعات کاری طولانی

کار کردن بیش از حد می تواند مشکل ساز باشد؛ به خصوص زمانی که با کامپیوتر کار می کنید.

در خیلی از مواقع، بار کاری و وظایف شما ممکن است خیلی زیاد باشد و در نهایت منجر به طولانی تر شدن شیفت ها و ساعات کاری شما گردد. بنابراین، شما در واقع اضافه کاری نموده و کار با کامپیوتر شما طولانی تر می گردد.

این شرایط می تواند منجر به افزایش سطح اضطراب و استرس در شما گردد. علاوه بر این، انجام مکرر و طولانی مدت آن می تواند خستگی مداوم را به همراه داشته باشد، چراکه فرصت کمتری برای استراحت خواهید داشت. با این حال، همچنان برای خیلی افراد سخت است که کامپیوتر را خاموش نموده، از محیط کار خارج شده و ادامه انجام کار را به روز دیگری معوق نمایند.

همان طور که بیان شد، مشکل اینجاست که وقتی برای ساعات طولانی کار می کنید، به سلامت خود آسیب می رسانید. کار بیش از حد نیز به افزایش مسائل مربوط به تغذیه و کم اشتهایی، افسردگی، اختلال در خواب، بیماری قلبی و دیابت دامن می زند. با کار کردن بیش از حد، خود را از استراحت های ضروری که برای بهره وری بیشتر احتیاج دارید، محروم می کنید.

از سوی دیگر، هنگامی که شما هر روز بیش از حد خسته باشید، بهره وری شما نیز کاهش پیدا نموده و تبعاً خروجی کاری شما نیز ضعیف تر و پراشتباه تر خواهد بود.

موضوع دیگر مربوط به موضوع مصرف کالری است. زمانی که پشت میز می نشینید، کالری چندانی نمی سوزانید. بنابراین، روز کاری شما باید شامل استراحت های دوره ای، انجام حرکت کششی و ورزش کردن باشد. تمام این کارها به سلامت شما یاری می نمایند.

ورزش در طول روز کاری به شما یاری می نماید از افزایش وزن، مبارزه با بیماری ها، بهبود خلق و خو و افزایش سطح انرژی خود جلوگیری کنید.

در خاتمه، به خاطر داشته باشید که با اجتناب از ساعات طولانی، داشتن استراحت منظم و کافی، مراقب سلامت خود باشید تا بتوانید بهره وری بیشتری داشته باشید و موقعیت های شغلی بهتری را نیز تجربه کنید.

5. پرت شدن حواس

بسیاری از محیط های کاری امروزه به شکلی طراحی شده اند که محیطی آرام و راحت داشته باشند. در بیشتر موارد، این طراحی به افزایش بهره وری و تمرکز منجر می گردد. زیر کارکنان شاد تمایل بیشتری به بهتر کار کردن دارند.

با این حال، وجود یک محیط کاری معمولی می تواند یکی از دلایل و راه های پرت شدن حواس کارکنان باشد. اگر تعداد زیادی کارمند در کنار یکدیگر کار می نمایند، احتمال ایجاد عوامل پرت نماینده حواس و یا مخل تمرکز بسیار بالاتر می رود. به عنوان مثال، تصور کنید که پشت میز خود مشغول کار هستید و چند میز آن طرف تر چند نفر یک جلسه کاری برگزار نموده و مشغول صحبت با یکدیگر هستند.

اوضاع حتی از این هم می تواند بدتر باشد. پخش موسیقی، غذا خوردن، روشن بودن تلویزیون، آماده سازی محیط برای برگزاری یک مراسم و یا نمایشگاه همگی می توانند جزو مواردی باشند که کار و تمرکز کردن را برای شما سخت می سازند. متمرکز ماندن و انجام دادن کارها در این محیط می تواند یک چالش بزرگ برای بسیاری از کارمندان باشد.

بنابراین، تا جای ممکن سعی کنید عوامل حواس پرتی را حذف کنید تا بتوانید با خیال راحت و تمرکز به کار با کامپیوتر بپردازید.

6. حذف وعده غذایی ناهار

زمانی که کار زیادی روی میز شما انباشته شده است و مشغله خیلی زیادی دارید، شاید تصمیم منطقی و خوبی به نظر برسد که به کار کردن ادامه داده و ناهار نخورید و یا اینکه زمان آن را به تعویض بیندازید.

با این حال، این توصیه ما را کاملاً جدی بگیرید که این مورد هرگز تصمیم و انتخاب منطقی و مناسبی نیست.

اگر بدون خوردن غذا برای ساعات طولانی به کار کردن ادامه بدهید، احساس ضعف، کم آبی و ناتوانی در تمرکز پیدا خواهید کرد. چراکه بدن شما به خوبی تغذیه نمی گردد. به عبارت دیگر، شما با کار کردن میزانی کالری و انرژی مصرف می کنید، ولی با حذف وعده های غذایی، این انرژی را جایگزین نمی کنید.

با حذف وعده های غذایی، سطح انرژی شما کاهش می یابد، متابولیسم شما کاهش می یابد، و در واقع به علت افزایش اشتها، تمایل به خوردن یک وعده غذایی بزرگ تری خواهید داشت. خوردن وعده های غذایی بزرگ نیز به افزایش وزن و مسائل مختلف دیگر منجر خواهد شد.

بنابراین، سعی کنید وعده های غذایی را حذف نکنید. و اگر تحت شرایطی خاص در یک روز مجبور به انجام این کار شدید، هرگز اجازه ندهید که این موضوع برای شما تبدیل به یک عادت همیشگی گردد.

وعده ناهار جدا از بحث غذایی، فرصت مناسبی برای استراحت بدن و فکر شما نیز شمرده می گردد. در طی این وعده شما زمانی را از کارتان دور خواهد شد و استراحت خواهید کرد. بنابراین، ناهار به شما اجازه می دهد به فکر و بدن خودتان استراحت دهید.

استراحت کردن در حل مسائل و پیچیدگی های کاری نیز می تواند به شما یاری کند. گاهی اوقات در حین استراحت نگاهی متفاوت به موضوعات خواهید داشت و راه چاره و راه چاره مناسبی به فکر شما می رسد. تمام این موارد می تواند به سطح انرژی و شادابی شما نیز یاری نموده و در مجموع عملکرد و بهره روی شغلی شما را افزایش دهد. بنابراین، وعده غذایی ناهار از جهت های مختلفی می تواند برای سلامت و حتی عملکرد کاری شما مفید باشد.

7. حالت نشستن اشتباه

بیشتر مردم نمی دانند حالت نشستن اشتباه هنگام کار با کامپیوتر چه مضراتی را می تواند به همراه داشته باشد. این موضوع به خصوص زمانی اهمیت بیشتری پیدا می نماید که شما برای ساعاتی طولانی با کامپیوتر کار می کنید.

نشستن اشتباه می تواند حالت های مختلفی داشته باشد. ممکن است بیش از حد خودتان را به سمت جلو خم نموده باشید و یا اینکه بیش از حد به عقب خم شده باشید. شاید هم ارتفاع میز کار و مانیتور شما نامناسب باشد. در تمام این حالات ممکن است به پشت، گردن، شانه ها، پاها و کل بدن شما فشار وارد گردد و دردهای عضلانی، سردرد، پادرد و کمردرد را تجربه کنید.

شرایط و حالت نشستن هنگام کار با کامپیوتر بعلاوه بر تنفس و حتی سیستم گردش خون نیز تأثیر می گذارد. این موضوع حتی می تواند بر خلق وخو و میزان خستگی شما حین کار نیز تأثیرگذار باشد.

توصیه ما این است که شرایط نشستن خود را بهبود ببخشید. از میز و صندلی های استاندارد بهره ببرید و مهم تر از همه اینکه، قبل از کار و بعد از کار، و به خصوص در زمان های استراحت، میزانی حرکات کششی انجام ساده انجام دهید تا از بروز هرگونه مشکل احتمالی پیشگیری کنید.

8. فشار آوردن به چشم ها

استفاده از کامپیوتر انجام خیلی از کارها را آسان نموده است. ولی خیره شدن طولانی مدت به صفحه کامپیوتر باعث خستگی و آسیب رسیدن به چشم ها می گردد. مراقب از چشم ها برای سلامت طولانی مدت شما بسیار مهم است.

علائم فشار آوردن و خستگی چشم شامل تاری دید، دوبینی، خشکی چشم، 7 قرمز شدن، سردرد و گردن درد می گردد.

نور بالا نمایشگرهای کامپیوتری و کنتراست تصاویر آن و بعلاوه زل زدن و دقت کردن به محتوا برای طولانی مدت باعث آسیب تماشا و به خصوص خستگی چشم می گردد. با این حال، این مشکل نیز به راحتی قابل پیشگیری است.

سعی کنید زیاد پلک بزنید. در طول روز، برای دقایقی چشم های خود را ببندید. نگاه کردن به فاصله های فواصل دورتراز صفحه نمایش و تمرکز کردن روی چیزی در دوردست نیز تمرین مناسب دیگری در همین زمینه است.

یکی دیگر از برترین راه چارهها، تنظیم نمایشگر کامپیوتر است. نور و کنتراست نمایشگر را کاهش دهید. استفاده از فیلترهای نور آبی نیز تأثیر چشمگیری دارند. بعضی نرم افزرهای کامپیوتری میزان میزان نور آبی نمایشگر را کنترل و محدود می نمایند. از سوی دیگر، بعضی عدسی های عینک نیز امکان فیلتر کردن نور آبی را دارند. اگر به مدت طولانی با کامپیوتر کار می کنید، حتماً از این عینک ها و یا فیلترهای نورآبی بهره ببرید.

علاوه بر این، از کار کردن در اتاق کاملاً تاریک نیز باید خودداری کنید، زیرا باعث می گردد عضلات چشم شما سخت تر و بیشتر کار نمایند. برای سلامت چشمان شما بهتر است اتاق شما تا حدی روشن باشد، زیرا کنتراست بینایی شما را کاهش می دهد و می تواند فشار چشم را کاهش دهد.

جمع بندی

میزان انرژی که می تواند برای کار و پیشرفت شغلی خودتان صرف کنید، تحت تأثیر شرایط کلی سلامتی شما است. اگر از خودتان بهتر مراقبت کنید، انرژی بیشتری برای مدیریت حجم کاری خود و افزایش بهره وری خواهید داشت.

اگر از عادات بدی مثل خوردن میان وعده های مداوم، نوشیدن بیش از حد کافئین، اتلاف وقت برای کارهای کوچک، ساعات طولانی کار، حواس پرتی، ناهار نخوردن، حالات نشستن نامناسب و فشار آوردن چشمان خود اجتناب کنید، قطعاً در جهت درستی قرار خواهید گرفت. افراد سالم تر می توانند در کار بهره وری بیشتری داشته باشند.

منبع: Everyday Power

منبع: دیجیکالا مگ

به "8 عادت بد و اشتباه که هنگام کار با کامپیوتر باید از آن ها اجتناب کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 عادت بد و اشتباه که هنگام کار با کامپیوتر باید از آن ها اجتناب کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید