خوردن شکلات زیاد چه عواقبی دارد؟
به گزارش نکته های خرید، خوردن هر روز شکلات می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد. به گفته USDA، شکلات سرشار از پتاسیم است(حدود 203 میلی گرم در هر 1 اونس). بنیاد ملی کلیه (NKF) می گوید: پتاسیم یک ماده معدنی است که در منظم نگه داشتن ضربان قلب و عملکرد صحیح عضلات نقش دارد. در شرایط عادی، کلیه های سالم برای تنظیم سطح پتاسیم در بدن شما کار می نمایند. با این حال، با کلیه های ناسالم، باید غذاهایی را که ممکن است پتاسیم را تا سطوح خطرناک افزایش دهند، محدود کنید.
خوردن شکلات در ایام عید در بین مردم بسیار رایج می گردد، اما شکلات در کنار مزیت هایی که برای بدن دارد، زیاده روی در مصرف آن عوارضی نیز در پی خواهد داشت.
عوارض جانبی اضافی شکلات
آسیب کلیوی
خوردن هر روز شکلات می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد. به گفته USDA، شکلات سرشار از پتاسیم است(حدود 203 میلی گرم در هر 1 اونس). بنیاد ملی کلیه (NKF) می گوید: پتاسیم یک ماده معدنی است که در منظم نگه داشتن ضربان قلب و عملکرد صحیح عضلات نقش دارد. در شرایط عادی، کلیه های سالم برای تنظیم سطح پتاسیم در بدن شما کار می نمایند. با این حال، با کلیه های ناسالم، باید غذاهایی را که ممکن است پتاسیم را تا سطوح خطرناک افزایش دهند، محدود کنید.
حمله قلبی
NKF می گوید سطوح بالای پتاسیم، بعلاوه می تواند باعث ضربان قلب نامنظم یا حمله قلبی گردد. به گفته USDA، شکلات بعلاوه حاوی کافئین است(حدود 22 میلی گرم در هر 1 اونس). برای مقایسه، طبق گفته کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده (NLM) یک فنجان قهوه 8 اونسی حاوی حدود 95 تا 200 میلی گرم کافئین است.
NLM می گوید:کافئین سیستم عصبی مرکزی را تحریک می نماید، انرژی را افزایش می دهد و به شما یاری می نماید احساس بیداری کنید. با این حال، مصرف بیش از حد آن می تواند عوارض جانبی نامطلوبی داشته باشد، از جمله:
- کافئین یک دیورتیک است که می تواند بدن شما را از شر نمک و آب اضافی خلاص کند و باعث ادرار بیشتر شما گردد. با این حال، می تواند شما را کم آب کند.
- ترشح اسید معده را افزایش می دهد که می تواند منجر به ناراحتی معده یا سوزش سر دل گردد.
- ممکن است در جذب کلسیم اختلال ایجاد کند یا فشار خون را افزایش دهد.
- کافئین بیش از حد می تواند علائم دیگری مانند بی قراری، لرزش، بی خوابی، سردرد، سرگیجه، ضربان قلب سریع یا غیر طبیعی، اضطراب یا وابستگی را ایجاد کن
شکلات و تشدید گاستریت یا ورم معده
شکلات، پوشش درونی معده را تحریک می نماید و باعث به وجود آمدن علائمی مانند ناراحتی معده، درد شکمی و حالت های مثل تعریق، سوزش سر معده و حالت تهوع می شوند. افراد مبتلا به ورم معده که پوشش درونی معده شان به واسطه شیره های معده تحریک شده است، این تحریک پذیری را با خوردن شکلات تشدید می نمایند و درنهایت باعث بدتر شدن بیماری شان می شوند.
جالب است بدانید که شکلات های تلخ 70 درصد و بالاتر برای این افراد، بدترین التهاب را در پوشش درونی معده ایجاد می نمایند. به همین علت، متخصصان به تمامی افراد مبتلا به ورم معده یا زخم معده توصیه می نمایند که از خوردن هر نوع شکلاتی پرهیز داشته باشند.
شکلات مضر برای ریفلاکس اسید معده
از آن جایی که مصرف شکلات به تحریک پوشش درونی معده منجر می گردد، شیره های گوارشی هم در این روند به سمت مری برمی گردند و درنتیجه علائم بیماری ریفلاکس را تشدید می نمایند. در این حالت فرد ممکن است علائمی مانند سوزش سر معده، عرق شدید، حالت تهوع، احساس غیرعادی بودن شرایط معده و... را تجربه کند. شدت این علائم نیز به شدت ریفلاکس اسید بستگی دارد.
شکلات و بیخوابی، سردرد، لرزش دست و پریشانی
شکلات، یکی از مواد غذایی خاص برای مغز است. آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی، ویتامین ها، اسیدهای چرب و دیگر عناصر ارزشمند تغذیه ای موجود در شکلات، مغز و سیستم عصبی را تغذیه می نمایند و با قرار گرفتن در کنار ترکیبات شیمیایی مغز، کارهای مختلفی انجام می دهند: تغییر تعادل شیمیایی مغز، تنظیم خلق وخو و عملنمودهای مختلف مغز.
کافئین و تئوفیلین Theophylline هم ترکیبات ویژه ای در شکلات هستند که اثرات مثبت و مستقیمی برای سیستم عصبی دارند. با این حال، علی رغم اثرگذاری شکلات در راستای افزایش هوشیاری، این ماده خوراکی می تواند اثرات جانبی خاصی هم داشته باشد. به عنوان مثال، خوردن شکلات در ساعات شب یا زیاده روی در مصرف آن به طور کلی، می تواند باعث ابتلا به بی خوابی و آشفتگی ذهنی گردد.تئوفیلین موجود در شکلات هم سیستم عصبی مرکزی و سیستم قلبی-عروقی را تحریک می نماید و باعث به وجود آمدن عارضه هایی مانند سردرد، تحریک پذیری عصبی، حالت تهوع، سبکی سر و خصوصا بی خوابی می گردد.
شکلات و آریتمی یا ضربان نامنظم قلب
شکلات، خصوصا اگر درصد شکلات خالصش بسیار بالا باشد، هم سیستم عصبی و هم دستگاه قلبی-عروقی را تحریک می نماید و باعث شکل گیری آریتمی قلبی یا ضربان نامنظم قلب می گردد. کافئین، تئوفیلین و تئوبرومین موجود در شکلات هم باعث شکل گیری آریتمی می شوند. علاوه بر تغییر دادن ضربان طبیعی قلب، شانس به وجود آمدن حالت هایی مانند لرزش دست، بی خوابی و اضطراب کاذب هم وجود دارد.
شکلات و آکنه
خوردن شکلات برای برخی از افراد باعث شکل گیری آکنه یا تشدید آکنه های قبلی می گردد. با این حال، مطالعات مختلف تا کنون محرک های متفاوتی را مطرح نموده اند. بنابراین، محققان نمی توانند با قطعیت بگویند که ترکیباتی مانند شکلات مستقیما مسئولیت شکل گیری آکنه ها را بر عهده دارند. اگر فقط گاهی شکلات می خورید، می توانید از عوارض منفی خوردن هر روز شکلات جلوگیری کنید. مراقب هر گونه واکنش نامطلوب باشید و با پزشک خود کار کنید تا تصمیم بگیرید که آیا خوردن شکلات برای شما برترین است یا خیر.
منبع: سلامت نیوز
منبع: فرادید