ساخت کیت تشخیص اُمیکرون در کشور
به گزارش نکته های خرید، تهران (پانا) - معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت کیت تشخیص اُمیکرون در کشور طراحی و ساخته شده و کمبودی هم در این زمینه وجود ندارد.
به گزارش وبدا، سعید کریمی در حاشیه پنجاه و پنجمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار گردید، گفت: کیت تشخیص اُمیکرون در کشور طراحی و ساخته شده و کمبودی هم در این زمینه وجود ندارد چون تعداد زیادی در بین دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور توزیع شده و اگر پزشکی شک کند که یک مورد اُمیکرون وجود دارد، حتما آزمایش انجام می گردد.
وی اضافه کرد: از نظر علمی قابل قبول نیست که همه تست های تشخیصی در کشور بر اساس تشخیص اُمیکرون باشد چون ابتدا تست PCR گرفته می گردد و در موارد مشکوک، تست اُمیکرون هم انجام می گردد. مشکل اصلی کشور، کمبود کیت تشخیص اُمیکرون نیست.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: برای تشخیص کرونا ابتدا باید تست تشخیصی انجام گردد و در بعضی مواردی که تست کرونا مثبت می گردد، تست اُمیکرون هم انجام می گردد. اُمیکرون چون علائم خفیفی دارد، ممکن است بیماران برای آزمایش مراجعه هم ننمایند زیرا علائمی شبیه سرماخوردگی دارد.
وی یادآور شد: اُمیکرون قدرت سرایت پذیری بسیار بالایی دارد و در کشورهای مختلف، خیلی سریع منتشر شده و مراکز درمانی سراسر کشور نیز آمادگی های لازم را دارند. رسانه ها تمرکز بیشتری بر رعایت پروتکل ها در جامعه داشته باشند چون مهمترین نکات در پیشگیری از اُمیکرون، همان موارد قبلی مانند رعایت فاصله گذاری، استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمعات و تزریق دُز سوم کرونا است.
کریمی تاکید نمود: افرادی که واجد شرایط تزریق دُز سوم واکسن کرونا هستند حتما سریعا نسبت به این کار اقدام نمایند چون مطالعات زیادی شده که نشان می دهد تزریق دُز سوم می تواند به شدت در مقابل اُمیکرون موثر باشد و از بستری شدن و مرگ و میر بیماران، پیشگیری کند.
وی اعلام کرد: امروز بحث های علمی خیلی خوبی در خصوص تزریق واکسن کرونا به گروه سنی 5 تا 12 سال در جلسه کمیته علمی کشوری انجام و مستندات ارائه شد اما تصمیم قطعی هنوز گرفته نشده و باید نظرات و مصوبات این کمیته را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه کنیم تا پس از تایید و تصویب، ابلاغ گردد.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: نسخه نویسی الکترونیک به شدت و به سرعت در حال پیشرفت است و مسلم است وقتی طرحی ملی با این وسعت اجرا می گردد، اوایل آن ممکن است مسائلی وجود داشته باشد البته زیرساخت ها به تدریج در حال فراهم شدن است و وزارت بهداشت به تنهایی، متولی این کار نیست بلکه چندین مجموعه و دستگاه باید همکاری نمایند تا مسائل برطرف گردد. هدف ما رسیدن به نسخه نویسی و در نهایت پرونده الکترونیک سلامت است.
منبع: خبرگزاری پانا