طرز تهیه مرغ با سس انار؛ ویژه شب یلدا
به گزارش نکته های خرید، خبرنگارانـ مرغ در سفره ما و بعلاوه در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئین های بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده می گردد. مرغ در انواع خورش ها، پلوها، سالادها، فست فود ها و خوراک ها استفاده می گردد؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش و خوراک رواج بیشتری دارد. روش های طبخ مرغ معمولا با رب، زعفران و یا به صورت سرخ نموده است که می توان گفت همگی به مقدار کافی تکرار شده اند! توصیه ما این است که روش های قدیمی طبخ مرغ را فراموش کنید و با ما همراه شوید تا با استفاده از یک روش نو بتوانید یک مرغ خوشمزه و خوش طعم را برای خود و اعضای خانواده تهیه کنید.
به گزارش نکته های خرید، در این روش مخصوص، مرغ همراه با سسی از انار دانه شده و رب انار طبخ می گردد و به همین علت غذایی ترش و خوشمزه است. این غذا بعلاوه به علت داشتن انار می تواند برای پذیرایی در شب یلدا نیز مناسب باشد. در ادامه این مطلب طرز تهیه مرغ با سس انار خوشمزه همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این مرغ تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه مرغ با سس انار
ران مرغ: 3 تکه
پیاز درشت: 1 عدد
سیر: 2 حبه
انار دانه شده: 1 لیوان
رب انار: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
آب جوش: 1 لیوان
کره: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر تعیین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.
2 ـ نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.
3 ـ نکات مربوط به رب انار
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ بعلاوه نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای طبخ این نوع مرغ سعی کنید رب انار را از فروشگاه های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می نمایند، تهیه کنید.
طرز تهیه مرغ با سس انار
1 ـ برای آغاز کار ابتدا کره را داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کره کاملا آب گردد؛ سپس ران مرغ را داخل کره داغ بگذراید و حرارت را کم کنید تا مرغ کم کم سرخ گردد. حتما مرغ را پشت و رو کنید تا هر دو طرف آن سرخ گردد.
2 ـ بعد از اینکه مرغ سرخ شد، تکه های مرغ سرخ شده را از ماهی تابه بیرون بیاورید. حالا پیاز را پوست و سپس خرد کنید و پیاز خرد شده را داخل همان ماهی تابه که مرغ را در آن سرخ نموده اید، بریزید و اجازه بدهید پیاز کمی سبک و نرم گردد.
3 ـ وقتی پیاز آغاز به طلایی شدن کرد، سیر رنده شده را اضافه کنید و هم بزنید و سی ثانیه بعد تکه های مرغ سرخ شده را دوباره داخل ماهی تابه و روی پیاز ها بچینید؛ سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را روی مرغ و پیاز بریزید.
4 ـ در مرحله بعد رب انار را اضافه کنید و سی ثانیه با پیاز تفت بدهید و بعد انار دانه شده را اضافه کنید. در آخر آب جوش را داخل ماهی تابه بریزید و اجازه بدهید مرغ آغاز به جوشیدن کند؛ سپس حرارت اجاق گاز را کم کنید، درب ماهی تابه را بگذارید و حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان بدهید تا مرغ بپزد و سس غلیظ گردد. این مرغ خوشمزه را همراه با کته زعفرانی یا زرشک پلو میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو