طرز تهیه نان توموشی خوشمزه، نان معروف هرمزگان

به گزارش نکته های خرید، طرز تهیه نان توموشی به استان هرمزگان تعلق داشته و یکی از نان های پراستفاده در جزیزه قشم است. این نان مقوی و خوشمزه معمولاً با سوراغ و مهیاوه خورده می گردد که از غذا های سنتی هرمزگان محسوب می شوند. البته این نان در استان هرمزگان با نام های متفاوتی مانند لیتک، تمشی، نون تاوَه و… نیز معروف است.

طرز تهیه نان توموشی خوشمزه، نان معروف هرمزگان

شما می توانید از این نان در وعده های مختلف غذایی به ویژه صبحانه بهره ببرید و از عطر و طعم آن در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه این نان خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم.

نان توموشی
تعداد نفرات3 نفر
زمان آماده سازی و تهیه130 دقیقه
میزان سختیمیانه
میزان کالری در هر 100 گرم293 کیلوکالری

نان توموشی چیست؟

نان توموشی یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است که طعم مجذوب نماینده و متفاوتی دارد. توموشی را می توان یک نان اصیل ایرانی و با قدمت دانست که البته نوعی نان محلی است و در بخش های جنوبی ایران و استان هرمزگان تهیه می گردد. برای آماده کردن این نان، دو نوع سس مخصوص جنوبی به نام مهیاوه و سوراغ کاربرد دارد. برای درست کردن این سس ها از دو گونه ماهی و ترکیبات دیگر استفاده می گردد.

طرز تهیه نان توموشی در خانه

از آنجایی که این نان هواداران زیادی دارد، سفره های افطار و دورهمی های خانوادگی و محبت آمیز خالی از نون توموشی نخواهد بود. هرمزگانی ها بخصوص در ماه رمضان، این نان را پخته و در بعضی از روستا و شهرهای همسایه نیز توزیع می نمایند. البته نان توموشی در شیراز نیز تهیه شده و هواداران خود را دارد. در ادامه همراه ما باشید تا به مواد لازم و طرز تهیه این نان سنتی بپردازیم.

مواد لازم در طرز تهیه نان تموشی قشم

مواد لازم در طرز تهیه نان توموشی در جدول زیر معرفی شده است. با میزان موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته، می توانید برای 3 نفر نون توموشی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید میزان کمتر یا بیشتری از این نان داشته باشید، کافی است میزان مواد را تغییر دهید. برای درست کردن نان توموشی نیز مانند طرز تهیه نان فطیر محلی آرد ماده اصلی محسوب می گردد.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
آرد1 کاسه
تخم مرغ3 عدد
آببه میزان لازم
مهیاوه یا سوراغبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

دستور پخت نان توموشی بندرعباس

برای درست کردن نان توموشی بندری در منزل مراحل زیر را با دقت دنبال کنید. طرز تهیه نان تابه ای توموشی خوشمزه در چهار مرحله آماده می گردد که در ادامه به شرح آن می پردازیم:

  • مرحله اول: در طرز تهیه خمیر نان توموشی ، آرد را در ظرفی ریخته، آب را کم کم به آن اضافه کنید و با دست هم بزنید تا خمیر نسبتاً روانی به دست آید. سپس در حدود 30 دقیقه خمیر را دمای محیط قرار دهید تا کیفیت نان بهتر گردد.

نکته: البته شما می توانید در این مرحله، پخت نان را بلافاصله آغاز کنید، اما استراحت دادن خمیر باعث می گردد تا در نهایت نان بهتری داشته باشید.

  • مرحله دوم: اندکی روغن داخل تابه بریزید، همه جای آن پخش کنید و اجازه دهید روی شعله داغ گردد. توجه داشته باشید که حرارت اجاق گاز در این مرحله نباید خیلی زیاد یا خیلی کم باشد. میزانی از خمیر را روی تابه قرار دهید و آن را از طریق دست (اگر مهارت کافی ندارید، این کار را با دست انجام ندهید) و یا با جسم دیگری مانند کاردک به صورت دایره وار پهن کنید تا به وسط تابه برسید. سپس خمیر اضافه را برداشته و به ظرف باز گردانید. با توجه به اینکه خمیر روان است، باید با قطر بسیار کمی آن را پهن کنید.
  • مرحله سوم: کنار دست خود، یک کاسه آب بگذارید تا بعد از این که خمیر را به تابه کشیدید، دست تان را داخل آب تمیز کنید. در ادامه تخم مرغ ها را در ظرفی جدا هم بزنید و با قاشق، روی نان در حال پخته شدن پخش کنید.
  • مرحله چهارم: میزانی مهیاوه و سوراغ را با قاشق روی نان اضافه نموده و منتظر بمانید تا نان پخته گردد. زمانی که اطراف نان به صورت لایه نازک از تابه بلند شدند، روی آن اندکی روغن زده و نان را با استفاده از یک کاردک از تابه خارج کنید.

نکته: توجه داشته باشید که به علت قطر کم، زمان پخت نان کوتاه است.

طرز تهیه این نان محلی به سرانجام رسید و اگر در پی طعم های تازه از نان هستید، طرز تهیه نان قندی خانگی نیز انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.

فوت و فن های طرز تهیه نان توموشی هرمزگان

در دستور پخت نان توموشی نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا در نهایت نان خوشمزه ای تهیه گردد.

  • در طرز تهیه نان توموشی باید از تابه مخصوصی بهره ببرید؛ چرا که این نان با پخت در تابه مخصوص کیفیت بهتری خواهد داشت.
  • برای پخت نان توموشی مانند طرز تهیه نان شیرمال ، می توانید از آرد نانوایی ها بهره ببرید؛ اما حتما در نظر بگیرید که آرد باکیفیتی داشته باشید.
  • این نان معمولاً با مهیاوه خورده می گردد، به همین علت در پخت آن ترجیحاً از نمک استفاده نکنید؛ اما اگر دوست داشته باشید می توانید نصف قاشق نمک نیز به مواد اولیه اضافه نمایید.
  • نان توموشی را در منطقه ها مختلف هرمزگان با پنیر و تخم مرغ آماده می نمایند. توصیه می کنیم شما نیز برای بهتر شدن طعم نان، از این مواد در فرایند پخت بهره ببرید.
  • اگر دوست داشتید می توانید به خمیر نان کمی زعفران دم نموده و یا زردچوبه بیافزایید تا رنگ و عطر بهتری پیدا کند.
  • تابه باید به میزان کافی داغ باشد تا نان پس از پخت از تابه جدا گردد. اگر تابه داغ نباشد، خمیر به آن می چسبد و اگر حرارت تابه زیاد باشد، نان شما خیلی زود می سوزد.
  • مهیاوه و سوراغ که برای تهیه نون توموشی استفاده می شوند، دو نوع سس مخصوص جنوبی هستند. سوراغ یکی از غذاهای محلی بندرعباس است که در فصل ماهی مومغ (حشینه) تهیه می گردد. بعد از شست و شو ماهی، آن را با آب و نمک مخلوط نموده و به آن خاک سرخ جزیره هرمز و پوست میوه ترنج اضافه می نمایند.
  • برای تهیه مهیاوه نیز ابتدا یک نوع ماهی ریز به نام موتو، به طول 5 تا 10 سانتی متر را روی شن و ماسه سواحل خلیج فارس خشک می نمایند. بعد از خشک شدن، ماهی را کاملاً کوبیده و الک می نمایند.
  • استفاده از آرد سبوس دار و چاودار نقش موثری در کیفیت نان خواهد داشت؛ بنابراین هر چه در انتخاب آرد استفاده شده وسواس بیشتری به خرج دهید، نان شما خوشمزه تر خواهد شد. بعلاوه توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید از آرد شیرینی پزی در تهیه نان استفاده کرد؛ زیرا عدد گلوتنی این آردها بسیار کم است و برای تهیه خمیر نان اصلا مناسب نیست.
  • برای جلوگیری از هدررفت نان بعد از درست کردن، آن ها را داخل یک پارچه قرار دهید.

نان توموشی، از جنوب تا سفره های غذای شما

همانطور که اشاره کردیم نان تمشی که به توموشی نیز معروف است، یکی از غذاهای استان هرمزگان و نان محلی بندرعباس بوده که هواداران بسیاری دارد. در واقع نه تنها هرمزگانی ها بلکه هموطنان سراسر کشور و حتی گردشگرانی که به هرمزگان سفر نموده اند، طعم بی نظیر این نان را تایید می نمایند.

در این مطلب سعی کردیم تا طرز تهیه نان توموشی را به طور کامل و با تمام جزئیات شرح دهیم. حال، اگر فکر می کنید که زمان کافی یا حوصله تهیه نان های محلی یا انواع دیگر نان را ندارید، می توانید از سفارش آنلاین نان نکته های خرید یاری بگیرید. با نکته های خرید ، هر نانی که می خواهید با برترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن به دست شما می رسد.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه نان توموشی خوشمزه، نان معروف هرمزگان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان توموشی خوشمزه، نان معروف هرمزگان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید