نیمه گمشده شما بر اساس آزمون MBTI کیست؟

به گزارش نکته های خرید، تا به حال به این مسئله فکر نموده اید که نیمه گمشده شما و آن کسی که زندگی شما را کامل می نماید چه کسی می تواند باشد؟ قطعاً هر انسانی در زندگی اش به این مسئله فکر نموده است. در واقع انسان ها همواره در جست وجوی نیمه گمشده خودشان هستند؛ شخصی که بتوانند با او یک رابطه عاشقانه سالم و همیشگی را تجربه نمایند.

نیمه گمشده شما بر اساس آزمون MBTI کیست؟

در طول تاریخ انسان پاسخ ها و روش های بسیاری برای حل کردن این مسئله ابداع نموده؛ از طالع بینی و طلسم و سنجش انطباق عناصر وجودی افراد با هم گرفته تا رمل و اسطرلاب و آنالیز شرایط ستاره های دو نفر نسبت به هم.

اما خبر خوب در این زمینه این است که علم هم به این حوزه ورود پیدا نموده و با ابداع بعضی از ابزارهای خاص برای سنجش روان شناختی افراد و کشف ویژگی های شخصیتی آن ها، می تواند آینده رابطه افراد را با دقتی بسیار بالا و به شیوه ای کاملاً منطقی و عقلانی پیش بینی کند.

همان طور که می دانید آزمون MBTI یکی از پرکاربردترین ابزارهای شخصیت شناسی در سطح دنیا است که اطلاعات زیادی را در مورد ابعاد مختلف روانی فرد آشکار می سازد و بعضی از قوانین کلی را در مورد سازگاری افراد باهم ارائه می دهد، به ویژه اینکه هر یک از تیپ های شخصیتی موجود در این آزمون با کدام یک از تیپ های شخصیتی دیگر سازگاری بیشتری دارد.

در واقع بیشتر تیپ های آزمون MBTI به لحاظ شخصیتی جذب افرادی می شوند که بیشترین تفاوت را با آن ها دارند. گاهی اوقات هم فردی که می تواند به تقویت نقاط ضعف شما یاری کند، یک گزینه بالقوه عالی محسوب می گردد.

در ادامه این مقاله از نکته های خرید مگ به آنالیز تیپ های شخصیتی مختلف می پردازیم و مقدار سازگاری و انطباق آن ها را در روابط بین فردی ارزیابی می کنیم. علاوه بر این عملنمودهای شناختی آزمون مایرز بریگز و چگونگی تأثیر آن ها بر شخصیت افراد و سازگاری آن ها با دیگران را نیز آنالیز خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

سازگاری و اهمیت آن

بسیاری از افراد علاقه مندند که بدانند تیپ های شخصیتی مختلف چگونه با یکدیگر کنار می آیند. اهمیت این مسئله به این علت است که با درک بهتر شخصیت دیگران ما می توانیم با دوستان، خانواده و همکاران خود ارتباط معنادارتری برقرار کنیم.

به همین علت، قبل از تصمیم گیری های ارتباطی مهم مثل آشنایی برای ازدواج، بسیار اهمیت دارد که با تیپ شخصیتی خودتان و طرف مقابلتان آشنایی کافی را داشته باشید تا از بروز مسائل ارتباطی احتمالی پیش گیری کنید و درک بهتری از رفتارهای یکدیگر داشته باشید.

4 حوزه شخصیتی اصلی آزمون MBTI

معمولاً گفته می گردد که افراد دارای تیپ شخصیتی متضاد جذب یکدیگر می شوند به این خاطر که مکمل یکدیگرند و نقاط ضعف یکدیگر را پوشش می دهند، اما بعضی دیگر از محققان هم معتقدند که افرادی که ویژگی های شخصیتی مشابهی دارند، بهتر با هم کنار می آیند، به این علت یکدیگر را بهتر درک می نمایند.

در راستای درک بهتر این مسئله که کدام تیپ های شخصیتی بهتر با یکدیگر کنار می آیند و کدام موارد نه، محققان مطالعات جالبی انجام داده اند. بسیاری از این مطالعات بر اساس شاخص ارزیابی مایرز-بریگز است که بر مبنای 16 تیپ شخصیتی ارائه شده به وسیله کارل یونگ طراحی شده است.

بر اساس نظریه مایرز-بریگز، افراد بر اساس نحوه پردازش اطلاعات، سازماندهی افکار و الگوی تصمیم گیری با یکدیگر تفاوت دارند. چهار حوزه کلیدی که شخصیت هر فرد را از دیگران متمایز می نماید شامل موارد زیر است:

برون گرایی/ درون گرایی

این شاخص به جهت گیری کلی ما نسبت به دنیا و نحوه بازیابی انرژی ما، اشاره دارد. افرادی که برون گراتر هستند از محرک های بیرونی به ویژه به وسیله معاشرت با دیگران انرژی می گیرند. در مقابل، افرادی که درون گرا هستند به دنیای درون خود گرایش دارند و از غرق شدن در میان افکار و احساساتشان در تنهایی لذت می برند و انرژی می گیرند.

حسی/شهودی

این بعد شناختی به نحوه دریافت و جمع آوری اطلاعات اشاره دارد. افرادی که توانایی حسی بالایی دارند، اطلاعات را به وسیله جزئیات پراکنده، داده های ملموس و حقایق موجود جمع آوری می نمایند. آن ها افرادی عمل گرا هستند که روی زمان حال تمرکز دارند. در مقابل، افرادی که توانایی شهودی بالایی دارند، روی اطلاعات انتزاعی، معانی، احتمالات و برداشت کلی از پدیده ها تمرکز دارند. آن ها افرادی واقع گرا با ذهنی خیال پرداز هستند.

فکری/ احساسی

این بعد شناختی نحوه تصمیم گیری ما را معین می نماید. گروه تفکرگرا بر اساس حقایق، منطق و شواهد تصمیم می گیرند. در مقابل، افراد احساسی بر اساس ارزش ها، احساسات و ایده های ذهنی خود تصمیم می گیرند.

قضاوتی/ ادراکی

این بعد شناختی نحوه سازماندهی زندگی فرد را معین می نماید. افراد قضاوت گر ساختاربندی، برنامه ریزی و مدیریت زمان را دوست دارند. آن ها به وظایف خود توجه زیادی دارند و خود را وقف اهدافشان می نمایند. در مقابل، افراد ادراک گرا، افرادی پذیراتر، گگردده تر، انعطاف پذیرتر و تکانشی/خودجوش هستند. آن ها دوست دارند همواره گزینه های مختلفی برایشان موجود باشد.

تحقیقات در مورد سازگاری بین تیپ های شخصیتی MBTI

مطالعات قبلی در ارتباط با سنجش سطح رضایت زوجین نشان داده است که زوج هایی که شباهت های بیشتری با هم دارند، در دراز مدت سازگاری بیشتری هم با یکدیگر دارند. این مسئله به این علت است که آن ها به خاطر ارزش ها و علایق یکسانی که با یکدیگر دارند به راحتی می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند. حتی در مواردی که باهم اختلاف دارند نیز، آن ها می توانند به وسیله گفتگوی مؤثر و درک متقابل به تفاهم برسند.

بنابراین، می توان گفت با وجود اینکه افرادی که دارای ویژگی های شخصیتی متضادی هستند در ظاهر بیشتر جذب یکدیگر می شوند، اما در عمل و در دراز مدت، افرادی که ویژگی های شخصیتی مشابهی با یکدیگر دارند، رابطه بهتر و کم تنش تری را تجربه می نمایند.

قطعاً این بدان معنا نیست که فرد باید دقیقاً همچون شریک زندگی خود باشد، حتی شباهت دو عملکرد شناختی در بین زوجین برای جلوگیری از بروز تعارض و درگیری بیش از حد و تضمین یک رابطه آرام و کم تنش کافی است.

تعارضات جدی تر در بین زوجین معمولاً زمانی حاصل می گردد که یکی از آن ها برون گرا باشد و دیگری درون گرا. علاوه بر این حسی یا شهودی بودن الگوی ادراکی ما نیز نقش غالبی در جذب شدن و برقراری ارتباط صحیح بین ما نسبت یکدیگر دارد و سبک ارتباطی مشابهی داشته دیگران دارد.

عملگرهای دیگر آزمون مایرز بریگز مثل قضاوت/درک و تفکر/احساس نیز تأثیر مهمی بر اولویت های زندگی ما و نحوه ارتباط ما با دیگران دارد.

انطباق و سازگاری عاطفی بین تیپ های شخصیتی آزمون MBTI

بدون شک سازگاری بین دو نفر را نمی توان صرفاً آر اساس منطبق بودن ویژگی های مربوط به تیپ شخصیتی آن ها سنجید. عوامل بسیار دیگری وجود دارند که برای ایجاد یک رابطه عاطفی یا دوستی پیروز ضروری هستند، بنابراین علایق، تجربیات و ارزش های مشترک هم باید در کنار ویژگی های شخصیتی در نظر گرفته شوند.

در جدول زیر، سازگارترین تیپ های شخصیتی در دو جدول جداگانه و بر مبنای درون گرایی و برون گرایی افراد لیست شده است.

جدول سازگاری افراد درون گرا با دیگران

تیپ شخصیتیتیپ های شخصیتی سازگارعلت سازگاری
ISTJENTP, ENFPشخصیت های برون گرا و افرادی که دارای ویژگی های شخصیتی آرامی هستند با ماهیت نسبتا جدی تیپ ISTJ به خوبی کنار می آیند.
INTJENTP, ENFPطبیعت آرام این دو تیپ شخصیتی به آن ها اجازه می دهد تا با استقلال ذاتی تیپ شخصیتی INTJ به خوبی کنار بیایند و بعلاوه در موقعیت های اجتماعی از او حمایت نمایند.
ISFJESFP, ESTPویژگی های مبتنی بر برنامه ریزی و سازماندهی تیپ شخصیتی ISFJ در تعامل با این تیپ های شخصیتی برون گرا به خوبی به تعادل می رسد.
INFJENFP, ENTP, INTJ, INFJاین تیپ شخصیتی با طیف وسیعی از تیپ های شخصیتی سازگاری دارد، زیرا این افراد مستمعین خوب و با استعدادی هستند.
ISTPESFJ, ESTJافراد دارای تیپ شخصیتی ISTP در زمان حال زندگی می نمایند، در حالی که انواع برون گرا از برنامه ریزی لذت می برند. همین مسئله باعث ایجاد یک رابطه متعادل بین آن ها می گردد.
ISFPESTJ, ESFJافراد دارای تیپ شخصیتی ISFP از ساختارمندی و نظمی که افراد دارای تیپ های شخصیتی ESTJ یا ESFJ می تواند با خود به زندگی آن ها بیاورد سود می برند.
INFPENFJ, ENTJافراد دارای تیپ شخصیتی INFP به وسیله احساساتشان راهنمایی می شوند به همین دلیل این تیپ های برون گرا به طور شهودی می توانند آن ها را به خوبی درک نمایند.
INTPENTJ, ENFJافراد دارای تیپ شخصیتی INTP به فضا احتیاج دارند و این دو تیپ شخصیتی برون گرا به خوبی می دانند که چه زمانی عقب نشینی نمایند و به چنین فردی فضا بدهند.

جدول سازگاری افراد برونگرا با دیگران

تیپ شخصیتیتیپ های شخصیتی سازگارعلت سازگاری
ESTPISTJ, ISFJافراد دارای تیپ شخصیتی ESTP می توانند به افراد درون گرا یاری نمایند تا از کسب تجربیات نو همراه آن ها لذت ببرند. ضمن اینکه هر دو تیپ شخصیتی تحت تأثیر احساسات خود قرار نمی گیرند.
ESFPISTJ, ISFJافراد دارای تیپ شخصیتی ESFP درونگرایی تیپ های شخصیتی ISTJ و ISFP را به عنوان یک چالش در نظر می گیرند و سعی می نمایند که یک رابطه سرگرم نماینده و مبتنی بر همراهی با آن ها ایجاد نمایند.
ENFPINFJ, INFJاین افراد درونگرا می توانند رفتارهای مبتنی بر تکانشگری تیپ شخصیتی ENFP را به تعادل برسانند.
ENTPINTJ, INFJهم تیپ شخصیتی ENTP و هم دو تیپ درون گرایی که با او سازگار هستند به علم و دانش علاقه زیادی دارند.
ESTJISTP, ISFPاین تیپ های شخصیتی بیش از حد احساسی نیستند، اما گرایش ESTJ به ساختارمندی، بی نظمی این دو تیپ درون گرا را متعادل می نماید.
ESFJISFP, ISTPافراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ که تحت تأثیر احساسات خود هستند، برای ایجاد تعادل در زندگی خود به منطق افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP یا ISTP احتیاج دارند.
ENFJINFP, INTPافراد دارای تیپ شخصیتی ENFJ و این دو تیپ شخصیتی درون گرا دقیقا به یک مقدار شهودی هستند، بنابراین می توانند به راحتی احتیاجهای یکدیگر را در یک رابطه برآورده نمایند.
ENTJINTP, INFPافراد دارای تیپ شخصیتی ENTJ به بحث درباره موضوعات عاطفی علاقه ای ندارند و این دو تیپ شخصیتی درونگرا این مسئله را به خوبی درک می نمایند.

چند نکته مهم در مورد سازگاری بین تیپ شخصیتی

1. بعضی از تیپ های شخصیتی زمانی که با تیپ های شخصیتی مشابه جفت می شوند، به احتمال زیاد رابطه خوب و پابرجایی را تجربه می نمایند. بر اساس تحقیقات اجرا شده، افرادی که دارای تیپ شخصیتی قضاوت گر و حسی هستند، یعنی (ISTJ,ISFJ,ESTJESFJ) وقتی با تیپ های شخصیتی که به (SJ) ختم می شوند، رابطه برقرار می نمایند، در 79٪ موارد از رابطه خود اعلام رضایت می نمایند.

2. این موضوع در مورد افراد دارای تیپ شخصیتی احساسی و شهودی یعنی (INFJ، INFP، ENFP، ENFJ) نیز به همین شکل است. یعنی در صورت ارتباط برقرار کردن این افراد با هم، میانگین نرخ رضایت از رابطه 73% گزارش شده است. این افراد به طور طبیعی افرادی احساساتی هستند و زمان خود را صرف پرورش روابط خود می نمایند.

3. برعکس، بعضی از تیپ های شخصیتی وقتی با تیپ های مشابه خود ارتباط برقرار می نمایند، غالباً باهم سازگاری ندارند. تیپ های شخصیتی مبتنی بر ویژگی های حسی، فکری و ادراکی در هنگام برقراری رابطه با افراد دارای ویژگی های شخصیتی مشابه سطح رضایت خود از رابطه را تنها 33 درصد گزارش کردند. با این حال این تیپ های شخصیتی معمولاً به حفظ روابط سالم اهمیت می دهند و در صورت عدم سازگاری با یکدیگر به شیوه ای سالم و منطقی از یکدیگر جدا می شوند.

4. زوج هایی که گرایشات احساسی مشترک دارند، احتمال بیشتری دارد که با هم سازگاری داشته باشند.

5. در اغلب موارد، برقراری رابطه بین یک فرد درون گرا و یک فرد برون گرا برترین نتیجه را در پی دارد.

سازگاری بین تیپ های شخصیتی به لحاظ کاری

مطالعات نشان داده که تیپ های شخصیتی زیر غالباً در محل کارشان به خوبی با هم کار کنار می آیند و کارها را پیش می برند:

1. تیپ های شخصیتی ISTJ و ESTP معمولاً به خوبی در کنار یکدیگر کار می نمایند. این مسئله به این علت است که ISTJ یک شخصیت سازمان یافته، واقع گرا و توانمند در حل مسائل مختلف است و در کنار ESTP که شخصیتی تحلیل گر، اجتماعی و پرانرژی است، زوج کاری ایدئالی را خلق می نمایند. به طور خلاصه، افراد دارای تیپ شخصیتی ISTJ معمولاً در پس زمینه فعالیت می نمایند تا پایه و اساس کار را شکل بدهند و افراد دارای تیپ شخصیتی ESTP هم در جهت توسعه بازار و فروش محصولات کار می نمایند.

2. افراد دارای تیپ شخصیتی INTP و INTJ از کارهای مفهومی و انتزاعی لذت زیادی می برند. اگر در زمینه های فنی مانند معماری یا مهندسی کار می کنید، ممکن است این شخصیت ها را در بین همکاران خود زیاد بیابید. افراد دارای این دو تیپ شخصیتی هر دو بسیار منطقی هستند، اما کنجکاوی ذاتی ابعاد نوآورانه کار را به پیش می برد و INTJ آن ایده ها را با ماهیت قاطع و قدرت اجرایی خود، عملی می نماید.

3. افراد دارای تیپ های شخصیتی ENFP و INFJ غالباً تیم کاری خوبی را باهم شکل می دهند. از آنجایی که ENFP ها افرادی خلاق هستند، معمولاً مهارت های ارتباطی خوبی دارند. در حالی که افراد دارای تیپ شخصیتی INFJ توانایی درک عواطف و احساسات دیگران را به خوبی دارا می باشند هستند و نسبت به خواسته ها و احتیاجهای دیگران حساس هستند. آن ها با هم یک فضای کاری معنادار و خلاقانه به وجود می آورند.

4. افراد دارای تیپ شخصیتی ENTJ معمولاً رهبرانی زبده، با قدرت تفکر انتقادی و منطقی هستند که در علوم و فنون مختلف متخصص محسوب می شوند. این افراد به خوبی با تیپ ESTP که در حل کردن مسائل مختلف تخصص دارند و به نظم و سازماندهی هم علاقه زیادی دارند کنار می آیند و با هم همکاری می نمایند.

5. افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP افرادی دلسوز، سازگار و مهربان هستند که به خوبی با افراد دارای تیپ شخصیتی ESFP که بسیار پرانرژی و هیجان طلب هستند و ذهنیت بازی دارند، کنار می آیند و یک تیم کاری خوب را خلق می نمایند. آن ها در کنار هم قادرند آثاری خلق نمایند که توجه دیگران را به خود جلب می نماید.

6. افراد دارای تیپ شخصیتی ENTP که رهبران خوبی هستند، توانایی زیادی هم در حل مسائل دارند و می توانند با افراد دارای تیپ شخصیتی ENFJ که به جنبه های عاطفی کار توجه زیادی دارند، به خوبی همکاری نمایند. آن ها یک تیم عالی و پرانرژی شکل می دهند که می تواند ایده های خود را به خوبی به دیگران منتقل کند.

7. افراد دارای تیپ شخصیتی ISFJ افرادی جزئی نگر و سازمان یافته اند که حضورشان غالباً برای دیگران مفید است. آن ها به خوبی با افراد دارای تیپ شخصیتی INFP که مهارت های ارتباطی و خلاقیت خوبی دارند، می توانند همکاری نمایند.

8. افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ انسان هایی اجتماعی اند که به طور غریزی به خواسته ها و احتیاجهای دیگران توجه دارند. آن ها با افراد دارای تیپ شخصیتی ESTJ که دارای الگوی فکری منطقی هستند و رهبران ذاتی محسوب می شوند به خوبی می توانند همکاری نمایند.

در صورتی که این آزمون را قبلا انجام نداده اید، با کلیک بر روی لینک زیر می توانید به صورت آنلاین آزمون MBTI را انجام دهید:

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت نکته های خرید مگ را بخوانید.

منبع: PsychReel, NCC Resources, Well+Good, Business 2 Community

منبع: دیجیکالا مگ

به "نیمه گمشده شما بر اساس آزمون MBTI کیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نیمه گمشده شما بر اساس آزمون MBTI کیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید