آسان ترین رسپی خیارشور فوری ، خیاشور خرد شده حلقه ای با سرکه

به گزارش نکته های خرید، خیارشور یک چاشنی بین المللی پرطرفدار است که با انواع غذاها برای وسرو می گردد و می توان آن را به روش ها و شکل های مختلف تهیه کرد. خیارشور خرد شده با سرکه هم یکی از است که طعم لذیذی دارد، به سادگی تهیه می گردد و ظرف 2 الی سه روز حاضر است. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه خیارشور خرد شده با سرکه می پردازیم و نکات مهم برای خوشمزه تر شدن این مدل خیارشور را به شما می گوییم.

آسان ترین رسپی خیارشور فوری ، خیاشور خرد شده حلقه ای با سرکه

مواد لازم برای تهیه خیارشور با سرکه

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
خیار5 عدد
سرکه1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
سبزی ترخون خرد شدهنصف قاشق غذاخوری
سبزی مرزه خرد شدهنصف قاشق غذاخوری
تخم گشنیز1 قاشق مرباخوری
سیر5 حبه
نمک و دانه فلفل سیاهبه مقدار لازم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه خیارشور خرد شده با سرکه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای جا افتادن و رسیدن خیارشور سرکه ای: 2 تا 3 روز

مراحل طرز تهیه خیارشور خرد شده با سرکه

خیارشور خرد شده با سرکه فوری و سه روزه حاضر است. برای تهیه خیارشور با سرکه به صورت حلقه ای مطابق با مراحل زیر عمل کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه خیارشور خرد شده با سرکه، مرزه و ترخون را پاک کنید و در مقداری آب و نمک قرار دهید تا ضدعفونی شوند. سپس آن ها را آبکشی کنید و اجازه دهید تا کاملا خشک شوند و هیچ رطوبتی نداشته باشند. سپس سبزی ها را خرد کنید.

خیارها سالم را هم با آب به صورت کاملا تمیز بشویید. سپس آن ها را برای مدتی در آبکش قرار دهید تا آب اضافه شان خارج گردد. در نهایت خیارها را با یک دستمال تمیز پاک کنید تا رطوبتی روی آنها باقی نماند. خیارها را به وسیله یک چاقوی تیز به شکل حلقه ای و با ابعاد مورد نظر خود برش دهید. 5 حبه سیر را نیز پوست بکنید و بشویید.

مرحله دوم: همه مواد خیارشور را در یک ظرف شیشه ای بریزید

یک ظرف شیشه ای متناسب با حجم خیارها انتخاب کنید. خیارهای خرد شده را در آن بچینید. سپس حبه های سیر را به خیارهای خرد شده اضافه کنید. دانه فلفل سیاه را به همراه سبزی مرزه و ترخون خرد شده نیز به محتویات شیشه اضافه کنید. دقت کنید شیشه را کاملا پر نکنید و جا برای اضافه کردن سرکه در مراحل بعدی نیز باقی بگذارید.

مرحله سوم: محلول آب نمک و سرکه را آماده کنید

در این مرحله از تهیه خیارشور خرد شده سرکه ای، باید محلول آب نمک و سرکه را آماده کنید. برای این کار به مقدار سه لیوان دسته دار فرانسوی آب در یک قابلمه بریزید، روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید به جوش بیاید. بعد از آن که آب به جوش آمد مقدار لازم از نمک و سرکه را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نمک کاملا در آب جوش حل گردد.

بعد از آنکه ترکیب آب، سرکه و نمک یک جوش خورد آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید در دمای محیط از داغی بیفتد و ولرم گردد (سرد نگردد فقط مقداری ولرم گردد).

شما می توانید برای تهیه نمک و سرکه به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: ترکیب آب نمک و سرکه را به شیشه اضافه کنید

بعد از آنکه ترکیب آب نمک و سرکه ولرم شد آن را به محتویات شیشه خیارشور اضافه کنید. مقدار این ترکیب در شیشه باید به مقدار ای باشد که روی خیارها را کامل بپوشاند.

مرحله پنجم: به خیارشور خرد شده استراحت دهید

حالا باید درب شیشه را محکم ببندید و اجازه دهید به مدت دو تا سه روز در دمای محیط بماند و در جای خشک و خنک تا رنگ خیارها تغییر کند و تیره گردد. در این مدت درب شیشه خیارشور را نباید باز کنید.

مرحله آخر: خیارشور سرکه ای را بهره ببرید

بعد از گذشت دو الی سه روز و زمانی که رنگ خیارها کاملا برگشت خیارشور خرد شده سرکه ای شما آماده است. می توانید درب شیشه را باز کنید و از آن برای تزیین و سرو انواع غذاها مانند ، انواع ساندویچ سرد و گرم، ، و … بهره ببرید.

شما می توانید برای تهیه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

نکات مهم در تهیه خیارشور خرد شده مجلسی با سرکه

  • خیارشور سرکه ای را بعد از آماده شدن حتما در یخچال نگهداری کنید.
  • اگر به سبزی تازه مرزه و ترخون دسترسی ندارید از سبزی های خشک معطر بهره ببرید.
  • مقدار دانه فلفل سیاه در خیارشور و مقدار تندی آن کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.
  • اگر تمایل دارید خیارشور خرد شده شما کاملا تند باشد، چند دانه فلفل سبز تند تازه هم در شیشه خیارشور بگذارید.
  • قبل از خرد کردن خیارها و آماده کردن خیارشور از خشک شدن خیار اطمینان پیدا کنید. خیارها هنگام آماده سازی نباید هیچ رطوبتی داشته باشند چون خیارشور کپک می زند.
  • نمک را به تدریج به آب اضافه کنید و در زمان درست کردن آب و نمک از آن بچشید تا بیش از مقدار شور یا بی نمک نباشد.
  • مصرف خیارشور می تواند تعادل باکتری های مفید در روده را حفظ کند و از مسائل گوارشی مانند یبوست جلوگیری کند.
  • خیارشور به علت کم کالری بودن و احساس سیری که ایجاد می نماید، می تواند یک میان وعده سالم و مناسب برای افرادی که در پی کاهش وزن هستند، باشد.
  • کسانی که فشارخون بالا یا مسائل قلبی دارند باید در مصرف خیارشور احتیاط نمایند.
  • محلول سرکه و آب نمک را زمانی که ولرم است به خیارها اضافه کنید و نگذارید زیاد سرد و خنک گردد.
  • اگر می خواهید خیارشور خرد شده با سرکه زودتر به عمل بیاید، می توانید شیشه حاوی محتویات خیارشور را در یک قابلمه حاوی آب جوش قرار دهید تا کمی حرارت ببیند و رنگ خیارها تغییر کند. در این شرایط از سالم و سفت بودن درب شیشه اطمینان پیدا کنید.
  • استفاده از خیارهای قلمی تازه به ترد شدن خیارشور حلقه ای با سرکه یاری زیادی می نماید.
  • برای درست کردن این نوع از خیارشور می توانید از سرکه به جای مانده ترشی های قدیمی بهره ببرید.
  • مقدار شوری خیارشور به ذائقه مصرف نماینده بستگی دارد، اما به طور کلی به ازای هر یک لیتر آب، 2 قاشق غذاخوری نمک در نظر گرفته می گردد.
  • برای تهیه خیارشور سرکه ای مقدار آب را 2 تا 3 برابر سرکه در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن خیارشور خرد شده با سرکه به شیوه بازاری

چرا خیارشور سرکه ای کپک می زند؟

خیارشور تهیه شده با سرکه به دلایل زیر ممکن است کپک بزند:

  • درب ظرف نگهداری خیارشور کامل بسته نباشد و هوا به داخل آن نفوذ کند.
  • نسبت نمک استفاده شده نسبت به مواد دیگر کمتر باشد.
  • ظرف نگهداری خیارشور تمیز و خشک نباشد.
  • سبزی و خیار استفاده شده در تهیه این نوع از خیارشور کامل خشک نشده باشند و نم و رطوبت داشته باشند.
  • از قاشق یا چنگال کثیف برای برداشتن خیارشور از ظرف استفاده شده است.
  • آب، نمک و سرکه به خوبی جوشانده نشده باشند.

چرا خیارشور نرم می گردد و آب می اندازد؟

خیارشور تهیه شده با سرکه به دلایل زیر ممکن است نرم گردد و آب بیندازد:

  • استفاده از ظرف نامناسب؛
  • داغ بودن یا سرد بودن دمای محلول آب و نمک و سرکه (باید ولرم باشد)؛
  • عدم تناسب آب، نمک و سرکه؛
  • تازه و سالم نبودن خیارها؛
  • قرار گرفتن ظرف خیار شور در جای گرم و در معرض تابش مستقیم نور خورشید.

به جز مرزه و ترخون از چه سبزی های دیگری در تهیه خیارشور سرکه ای خرد شده می توان استفاده کرد؟

شما می توانید از انواع سبزی های معطر مانند نعنا، ریحان و شوید به صورت تازه یا خشک در تهیه خیارشور خرد شده با سرکه می توانید بهره ببرید.

برای آنکه خیارشور ترد گردد چه کار باید کرد؟

یکی از ترفندهای ترد شدن خیارشور استفاده از نخود در تهیه آن است. چند دانه نخود داخل ظرف خیارشور خرد شده با سرکه بیندازید تا کاملا ترد شوند.

منبع: افق کوروش

به "آسان ترین رسپی خیارشور فوری ، خیاشور خرد شده حلقه ای با سرکه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آسان ترین رسپی خیارشور فوری ، خیاشور خرد شده حلقه ای با سرکه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید