طرز تهیه ترشی گوجه سبز مجلسی بازاری
به گزارش نکته های خرید، ترشی گوجه سبز جزو انواع ترشی مجلسی بهاری است. حالا که قیمت گوجه سبز متعادل تر شده می توانید برای درست کردن ، و ترشی گوجه سبز هم دست به کار شوید چون به خاطر فصلی بودن گوجه سبز فقط بهار و تابستان را برای درست کردن این ترشی لذیذ برای تمام طول سال فرصت دارید. طرز تهیه ترشی گوجه سبز مجلسی با انواع سرکه یا آبغوره را در بخوانید. با سرویس همراه باشید.
طرز تهیه خوشمزه ترین ترشی مجلسی گوجه سبز
مواد لازم برای تهیه ترشی گوجه سبز شمال
- گوجه سبز: 1 و نیم کیلوگرم
- سرکه سفید: به میزان لازم (تا حدی که تا یک بند انگشت روی گوجه ها را بپوشاند)
- ترخون تازه: 5 شاخه
- ادویه ترشی: 4 قاشق مرباخوری
- پودر موسیر: 2 قاشق مرباخوری
- سیر: 6 حبه
- فلفل سبز یا قرمز تند: 4 عدد
- غوره: به میزان دلخواه
مراحل طرز تهیه ترشی گوجه سبز
ترشی گوجه سبز را با آب نمک هم درست می نمایند. برای درست کردن ترشی گوجه سبز با سرکه به روش شمالی ها، بعد از شستن و خشک شدن گوجه سبزها، آن ها را همراه با سبزی و ادویه ترشی، در بطری شیشه ای بریزید و روی آن را با سرکه قرمز یا سفید بپوشانید. نمک ترشی را مقدار کنید و درب آن را محکم ببندید.
مرحله اول: گوجه سبزها را آماده کنید
گوجه سبزها را بشورید و کاملا خشک کنید. آب گوجه سبز برای ترشی باید کاملا خشک گردد تا ترشی کپک نزند. ظرف ترشی هم باید کاملا خشک و بدون رطوبت و بدون هر گونه بو باشد. بهتر است ترشی را لایه لایه درست کنید، یعنی مواد را لایه لایه در دبه بریزید تا تمام مواد طعم بگیرند و به طور یکسان به ادویه جات آغشته شوند.
مرحله دوم: سبزی ترشی گوجه سبز را اضافه کنید
میزانی از گوجه سبزها را در دبه ترشی بریزید و کمی غوره، 1 شاخه ترخون، 2 حبه سیر، میزانی پودر موسیر ومیزانی هم ادویه ترشی و یک عدد فلفل قرمز را هم روی آن بریزید. به همین ترتیب گوجه سبزها و غوره و ادویه و ترخون و فلفل و سیر را در دبه بچینید تا همه مواد تمام شوند. لایه آخر ترشی باید سیر، ترخون و فلفل و ادویه جات باشند.
مرحله سوم: سرکه را به ترشی گوجه سبز اضافه کنید
روی مواد سرکه سفید و به میزان دلخواه نمک بریزید. سرکه باید کاملا روی گوجه سبزها را بپوشاند و دبه کاملا سرپر گردد. به این ترتیب ترشی هوا نمی گیرد و کپک نمی زند. روی دبه را با یک نایلون تمیز و خشک و بدون بو بپوشانید و درب دبه را محکم ببندید.
ظرف ترشی باید به مدت 2 هفته در یک جای خشک و خنک قرار بگیرد. ترشی گوجه سبز را به جای سرکه سفید با سرکه قرمز هم می توانید درست کنید. حتی به جای سرکه از آبغوره برای درست کردن ترشی گوجه سبز هم می توانید بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه اشکنه گوجه سبز
فوت و فن های نحوه درست کردن ترشی گوجه سبز
*بعضی ترشی گوجه سبز را کمی شیرین و ملس می پسندند و به همین دلیل یک یا دو قاشق غذاخوری شکر به مواد ترشی گوجه سبز اضافه می نمایند.
*در طرز تهیه ترشی گوجه سبز با رب انار، میزانی، به مقدار یک یا 2 قاشق را با سرکه ترکیب کنید تا رقیق گردد. سپس آن را به ترشی بیفزایید.
*ترشی گوجه سبز با انار هم یکی از ترشی های محبوب شمالی است. در این ترشی باید دانه های انار را با گوجه سبز در بطری شیشه ای بریزید و روی آن را با سرکه بپوشانید.
*ترشی گوجه سبز را هم می توانید با سرکه قرمز و هم با سرکه سفید درست کنید.
*برای درست کردن ترشی گوجه سبز پخته، از قبل اجازه دهید کمی گوجه سبز با مخلوط سرکه و آب، به مدت چند دقیقه بپزد. بعد از سرد شدن آن ها را در بطری بریزید. این کار باعث می گردد، ترشی شما زودتر برسد و نرم تر هم بگردد. البته گوجه سبزها نباید خیلی نرم شوند.
سوالات متداول
چگونه ترشی گوجه سبز درست کنیم؟
روش های مختلفی برای طرز تهیه ترشی گوجه سبز وجود دارد. می توانید ترشی گوجه سبز با انار، ترشی گوجه سبز با رب انار، ترشی گوجه سبز پخته، ترشی گوجه سبز با آب نمک، گوجه سبز و … را درست کنید.
ادویه ترشی گوجه سبز شامل چه ترکیباتی است؟
ادویه ترشی از سیاه دانه، پودر تخم گشنیز، گلپر، فلفل قرمز، فلفل سیاه، رازیانه، پودر زیره سبز، پودر جوز هندی و دارچین تشکیل شده است. این ادویه را می توانید به نام ادویه ترشی از عطاری تهیه کنید.
منبع: افق کوروش